Пиде


Хлябове

Необходими продукти:

400 г брашно Класик София Мел
150 мл прясно мляко
150 мл вода
60 мл олио
1 пакетче суха мая
2 ч. л. сол
1 с. л. захар
За намазване:
30 мл олио
3 с. л. чушкова паста
1 ч.л. сух риган

Начин на приготвяне:

1. В купа смесваме водата, прясното мляко, олиото, захарта, солта и маята и разбъркваме добре.

2. След това по малко прибавяме брашното. Меси се до получаването на меко тесто, което лепне по ръцете. Оставя се да втаса.

3. Втасалото тесто разделяме на две. Всяка част с намаслени с олио ръце разточваме на не много тънка кора. С пръсти правим кръг и оформяме квадратите.

4. Намазваме всяко пиде със сместа с чушки, олио и риган.

5. Печем в намаслена тава в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Катя Георгиева от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

29.08.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.