


Пилешка каша
Други солени печива
Необходими продукти:
4-5 с.л. брашно София Мел Екстра (без връх на лъжицата)
6-7 с.л. олио
1 бр. средно голямо пилешко бутче
1.1 л. вода
1 бр. кубче пилешки бульон
1 ч.л червен пипер
50 гр. масло
Сол
Сминдух
Черен пипер
Сирене/кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
Във водата слагаме пилешкото бутче да се свари, заедно с пилешкия бульон. След като се свари се обезкостява и се накъсва на малки парчета. Добавя се червеният пипер и 2 щипки сол. Начуква се с помощта на хаванче. В тиган се загрява олиото и се добавя брашно като се бърка непрекъснато за да се запържи. Целта е брашното да получи кафеникав цвят.
Към така запърженото брашно се добавя бульона от свареното пилешко бутче и се оставя да къкри на бавен огън, като се бърка постоянно.
Прибавя се маслото и се продължава с бъркането.
След което се намаля температурата и се оставя да къкри докато остане на мазнина.
След като е готово се добавя черен пипер и сминдух, като пожелание се гарнира със сирене или кашкавал.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
