Пирожки
Други солени печива
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел - екстра
2 яйца;
90 г кисело мляко
50 мл прясно мляко
50 мл вода
100 мл олио
20 г мая
1 ч.л. сол
1 ч.л.захар
1 ч.л. оцет
1/2 пакетче бакпулвер
150 г сирене за тестото
още: За плънка още около 150 г сирене
олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. В топлото прясно мляко и вода се размива маята със захарта и 1 - 2 с.л. брашно. Покрива се и се изчаква да шупне. В дълбок съд леко се разбиват яйцата, към които се добавят олиото, киселото мляко с бакпулвера, солта, оцета, натрошеното сирене и шупналата вече мая (продуктите е хубаво да са със стайна температура). Към тази смес постепенно се прибавя брашното и се бърка до усвояването му.
2. Омесва се меко тесто, което се покрива и престоява в хладилника около един час. След като тестото си почине, от него се късат парчета, с големина колкото яйце. Всяко се разточва на тънък лист и се слага плънка от сирене.
3. Навива се на стегнато руло, като се притиска добре с длан, за да се залепи края и да не си личи слепването.
4. По този начин се оформят всички пирожки.
5. Пържат се на средна степен на котлона и се вадят върху кухненска хартия.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Атанасова от Шумен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
