Пирожки със сирене


Други солени печива

Необходими продукти:

250 г брашно Класик София Мел
200 г кисело мляко
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
2 ч.ч. олио за пържене
100 г краве сирене
100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. В купа пресяваме брашното и добавяме солта. Добавяме разбитото яйце и разбъркваме добре.

2. В киселото мляко добавяме содата, разбъркваме и изчакваме да шупне. Прехвърляме към брашното, замесваме меко и лепкаво тесто и го оставяме да почине за 10-20 мин.

3. Разделяме тестото на 2 равни части, всяка от които разточваме на тънка кора с елипсовидна форма, като обилно поръсваме с брашно.

4. В центъра поставяме от натрошеното сирене или настъргания кашкавал. Завиваме на руло, режем на продълговати парчета, чиито краища слепваме добре.

5. Пържим, като температурата не трябва да надвишава 160 градуса по Целзий.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Войникова от Пловдив

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

26.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.