Пита със сирене
Питки, Погачи
Необходими продукти:
Брашно София Мел за баница
250 гр. прясно или кисело мляко
1/2 ч.ч. топла вода
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. захар
2 яйца
1 жълтък за намазване
500 гр. брашно
сирене
мас или масло
1 пак. суха мая
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното, прави се кладенче в средата. След, което се слагат всички продукти /без мазнината и сиренето/.
2. Млякото, водата и яйцата се разбиват предварително, след това се изсипват в брашното. Омесва се меко тесто.
3. Оставя се да втаса, трябва да удвои обема си. Когато е готово тестото отново се омесва и се разделя на три топки. Всяка топка се разточва на кръг - 1 см., маже се с мас или масло /разтопено/ и се наръсва натрошеното сирене.
4. Разточва се за да стане кръг или правоъгълник. Всички кръгове/правоъгълници се прегъват наполовина и пак се намазва мас и сирене. След това се нарязват на ленти /по дължина/.
5. Стават като пънчета или розички и се нареждат в тавата /в случая съм направила по-големи розички, могат да се направят и по малко според бройките, които ви трябват/.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Анастасия Петкова от Смолян
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване