Питчици със сусам
Питки, Погачи
Необходими продукти:
Около 450 г брашно София Мел Пълнозърнесто
100 мл. Прясно мляко
100 мл. Вода
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 яйце
Сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Добавяме сухата мая към предварително затопленото прясно мляко и вода. Към тях добавяме и захарта и оставяме да се активира маята.
2. В купа добавяме брашното и образуваме кладенче в средата. Добавяме сместа с маята, яйцето и солта.
3. Омесва се меко тесто и се оставя настрани са втаса за час - два. После тестото се разделя на топчета, като те се нареждат в тава едно до друго, но не плътно. Вече готови, се оставят да втасат за още 30 минути.
4. Отгоре се намазват с прясно мляко и се поръсват със сусам. Слагат се да се пекат на предварително загрята фурна на 200°.
Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Валентина Йонева от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
