Пица "Маргарита"
Други солени печива
Необходими продукти:
225 г брашно София Мел класик
1 ч.л. сол
1ч.л суха мая
6 с.л. зехтин
6 с.л вода
1 домат
175 г кашкавал
75 г царевица
5 маслини
5 с.л олио
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното със солта в купа и добавете маята.
2. Направете дупка в центъра и изсипете водата и зехтина.
3. Замесете меко тесто за пица и го оставете на топло място за един час.
4. Замесете още веднъж и го разточете на тънка кора.
5. Прехвърлете в намазнена тава.
6. Нарежете домата и наредете върху тестото, върху него сложете настърганият кашкавал. Сложете царевицата и накрая маслините.
7. Изпечете пицата "Маргарита" в загрята на 230 градуса фурна за 15-20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Данка Динева от Ямбол

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
