Пица с песто и печурки
Други солени печива
Необходими продукти:
1,5 ч.ч. брашно София Мел Класик
1/2 ч.ч. вода
1 с.л. зехтин екстра върджин
1/2 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. суха мая
3 с.л. сос песто
250 г печурки
200 г настъргани моцарела, чедър и кашкавал
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. босилек
Начин на приготвяне:
1. Замесете меко тесто за пицата (брашно, вода, олио, захар, сол, суха мая) и го оставете на топло място за един час.
2. Нарежете гъбите на филийки, задушете ги.
3. Разточете тестото върху хартия за печене.
4. Разпределете върху тестото сос песто, гъбите, сиренета и накрая подправките.
5. Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 15-20 минут на долното ниво.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Юлия Гарбузова

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
