


Пълнозърнести гевреци
Други сладки печива
Необходими продукти:
За тестото:
300 г брашно София Мел пълнозърнесто
180 мл вода
1 ч.л. захар
10 гр. прясна мая или може да използвате 1 пакетче суха
2/3 ч.л. сол
Допълнително:
50 мл. вода
2 с.л. мед
1 ч.ч. семена за потърсване - белени слънчогледови семки, сусам, ленено семе.
Начин на приготвяне:
Смесвате продуктите за тестото - захарта, водата, маята. Постепенно прибавяте брашното и солта. Омесвате меко тесто, което се оставя да втаса за 1-2 часа на топло. Може да го завиете с памучна кърпа.
След като тестото втаса се разделя на 8-10 части, като се правят фитили по 30-35 см. Оформяте във формата на геврек и притискате краищата.
Предварително разтваряте меда във водата. Така приготвените гевреци се потапят в разтвора и се поръсват със семената. Нареждат се в тава за печене, която сте покрили с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисто-кафяви.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
