Пърленки


Хлябове

Необходими продукти:


2 ч. ч. брашно София Мел Класик
1/2 кубче мая
1 ч. л. захар
200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Маята със захарта и половината от водата се смесват, като водата трябва да е топла, но не вряла.

2. Изчаква се да втаса маята и се добавя към брашното постепенно, като се добавя и останалата вода до получаване на меко тесто.

3. От тестото се офирмят пърленки, които се пекат в горещ и леко намазнен тиган.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Полина Джуджева от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.