Пърленки на скара
Други солени печива
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел класик
250 мл. топла вода
1 ч.л. сол
щипка захар
краве масло
сирене - по желание
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното и към него прибавяме чаената лъжичка сол и щипката захар. Към тях добавяме затоплената вода. Омесваме тесто.
2. Оставяме настрани за около 15-20 да си почине, завито с кърпа или стреч фолио.
3. След като тестото си е починало е станало по-меко и еластично. Разделяме го на 8 еднакви топки. Всяка от тях разточваме и намазваме с масло.
4. По желание може да добавим сирене като разточим пърленката на по-тънко и я прегънем на две, като сиренето остане вътре.
5. Печем на скара на дърва или електрическа на силно до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ралица Маркова от Велико Търново

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
