Пърленки на тиган
Хлябове
Необходими продукти:
485 г брашно Софиямел Класик
200 г кисело мляко
2 с. л зехтин
1 ч.л сол
1 ч. л сода бикарбонат
125 мл вода
Начин на приготвяне:
1. В купата смесете всички съставки – кисело мляко, вода, брашно, сода, сол, и зехтин. Разбъркайте. Месете тестото докато получите меко, гладко, нелепнещо тесто.
2. Разделете тестото 6 равни части и оформете на топки. Покрийте с найлоново фолио и оставете за 30 минути.
3. Разтеглете с ръце всяка питка на кръг с дебелина около 4-5 мм.
4. Поставете тиган с незалепващо покритие на умерена температура.
5. Печете на сух тиган за около 2 минути. През това време по повърхността ще се появят мехурчета. Обърнете и изпечете от другата страна. Изпечете и останалите пърленки.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
