Пърленки с кашкавал
Други солени печива
Необходими продукти:
550 г Брашно София Мел Екстра
150 мл прясно мляко
150 мл топла вода
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с.л захар
1 с л. сол
40 мл олио
200 г кашкавал
магданоз по вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесваме сухата мая с затоплените прясно мляко и вода. Добавяме и захарта и оставяме маята да се активира за около 10 минути.
2. Добавяме олиото, солта и брашното. Омесва се меко тесто и се оставя да втаса за около 1 час на стайна температура.
3. След това разделяме на 10 части (зависи колко големи ги искате). Всяка част разточваме в кръгла форма с около 15-20 см. диаметър. В средата слагаме от плънката от кашкавала и магданоза. Събираме краищата и затваряме, и го правим на топче. Разточваме пак, за да се разпръсне плънката.
4. Запичаме на тиган от двете страни, като по желание може да се намажат от едната страна с маргарин или масло.
Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Валентина Йонева от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
