Протеинови мъфини
Други солени печива
Необходими продукти:
Бяло брашно София Мел - Класик - 80 гр.
Яйца - 6 бр
Кисело мляко - 1 супена лъжица
Бакпулвер - 1/4 чаена лъжичка
Сирене - 200 гр.
Масло - 20 гр.
Галета - на вкус
Магданоз - на вкус
Сол - на вкус
Начин на приготвяне:
1. Слагаме яйцата в купа, разбъркваме добре и добавяме киселото мляко.
2. В брашното слагаме бакпулвера, която смес добавяме към разбитите яйца. Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес, посоляваме.
3. Към получената смес добавяме натрошеното сирене.
4. Намазваме формата за мъфини обилно с масло, поръсваме стените и дъното с галета. Сипваме сместа. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
5. Печем до зачервяване във фурната на 160-180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златина Желязкова от гр. Варна
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване