Пухкави кренвиршки
Други солени печива

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Екстра
1 яйце
1 пак суха мая
140 мл топло прясно мляко
20 мл олио
1 с. л. захар
½ с. л. сол
60 г масло
4 кренвирша

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в млякото, заедно със захарта и 1 лъжица брашно. Оставя се да шупне и след това се замесва меко тесто от маята, яйцето, брашното, солта и олиото. Оставя се да втаса на топло за около час, докато удвои обема си. Тестото се разделя на две и се разточват кори с дебелин ½ см. Намазват се с масло и се режат дълги дебели ивици. Кренвиршите се разполовяват и всяка половинка се реже на късата страна на още половинка. Около всяко парче месо се увива ивица тесто и се оформя като рогче. Готовите кренвиршки се нареждат в тава, намазват се с разбито яйце с мляко и се поръсват с чубрица. Пекат се в загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.05.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.