


Пухкави кренвиршки
Други солени печива
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Екстра
1 яйце
1 пак суха мая
140 мл топло прясно мляко
20 мл олио
1 с. л. захар
½ с. л. сол
60 г масло
4 кренвирша
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в млякото, заедно със захарта и 1 лъжица брашно. Оставя се да шупне и след това се замесва меко тесто от маята, яйцето, брашното, солта и олиото. Оставя се да втаса на топло за около час, докато удвои обема си. Тестото се разделя на две и се разточват кори с дебелин ½ см. Намазват се с масло и се режат дълги дебели ивици. Кренвиршите се разполовяват и всяка половинка се реже на късата страна на още половинка. Около всяко парче месо се увива ивица тесто и се оформя като рогче. Готовите кренвиршки се нареждат в тава, намазват се с разбито яйце с мляко и се поръсват с чубрица. Пекат се в загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
