Пухкав картофен хляб
Хлябове
Необходими продукти:
450 г брашно София мел Екстра
150 мл вода
7 г суха мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
100 г масло
150 г картофи
Начин на приготвяне:
1. Картофите се сваряват, обелват и намачкват с маслото и солта.
2. Добавят се всички останали продукти и се замесва тесто, което се бърка с миксер около 10-15 минути.
3. Оформя се топка, намазва се с растително масло, покрива се с домакинско фолио и се оставя на топло.
4. След като удвои обема си, се намазва с вода.
5. Пече се в предварително загрята на 200-210 С фурна, 15 минути. След това се оставя на 180 С, още 10 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
