Пухкави кифлички


Други солени печива

Необходими продукти:

700 г брашно София мел Екстра
450 мл топло прясно мляко
11 г суха мая или кубче прясна
1 ч.л сол
1 ч.л захар
3 с.л олио
100 г краве сирене
разбито яйце за намазване
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Пресейте половината количество брашно София Мел Екстра в купа или върху плота. Добавете прясното мляко, сухата мая, захар, сол, олио. Ако ползвате прясна мая предварително я разтворете в топлото мляко със захарта. Оставете за 10 мин да шупне и след това добавете към брашното със солта и олиото.

2. Смесете всички съставки, получава се лепкава смес. Постепенно пресейте останалото брашно върху лепкавото тесто. Започнете да месите до меко и гладко тесто,което не лепне.

3. Оставете да втаса на топло покрито с фолио/кърпа докато хубаво се надигне и удвои, или утрои обема си. След това разточете на правоъгълник и нарежете триъгълници.

4. В широката част на всеки триъгълник сложете сирене. Завийте на кифличка.

5. Подредете всички кифлички върху хартия за печене или намазнена тава. Намажете с с разбито яйце, поръсете със сусам и оставете да втасат още 20 минутки.

6. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 35 мин или до зачервяване.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Хриси Мартинова от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.