Пухкави кифлички
Други солени печива
Необходими продукти:
700 г брашно София мел Екстра
450 мл топло прясно мляко
11 г суха мая или кубче прясна
1 ч.л сол
1 ч.л захар
3 с.л олио
100 г краве сирене
разбито яйце за намазване
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Пресейте половината количество брашно София Мел Екстра в купа или върху плота. Добавете прясното мляко, сухата мая, захар, сол, олио. Ако ползвате прясна мая предварително я разтворете в топлото мляко със захарта. Оставете за 10 мин да шупне и след това добавете към брашното със солта и олиото.
2. Смесете всички съставки, получава се лепкава смес. Постепенно пресейте останалото брашно върху лепкавото тесто. Започнете да месите до меко и гладко тесто,което не лепне.
3. Оставете да втаса на топло покрито с фолио/кърпа докато хубаво се надигне и удвои, или утрои обема си. След това разточете на правоъгълник и нарежете триъгълници.
4. В широката част на всеки триъгълник сложете сирене. Завийте на кифличка.
5. Подредете всички кифлички върху хартия за печене или намазнена тава. Намажете с с разбито яйце, поръсете със сусам и оставете да втасат още 20 минутки.
6. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 35 мин или до зачервяване.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Хриси Мартинова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване