Пухкави селски милинки


Други солени печива

Необходими продукти:

700 г брашно София мел Екстра
1 бр. яйце
120 мл вода
200 мл прясно мляко
40 г жива мая
150 мл олио
1/2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
200 г сирене краве
1 с.л. галета
1/2 ч.л. шарена сол

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята,една супена лъжица брашно и захарта в топла вода, оставяме докато започне да се активизира.

2. В дълбока купа сипваме и разбиваме прясното мляко, сол, яйцето и олиото.

3. Добавяме пресятото брашно активираната мая и постепенно замесваме меко нелепнещо тесто.

4. Оставяме тестото да втаса в намаслена купа, докато обемът му се увеличи два пъти.

5. Намасляваме си ръцете с олио и оформяме малки топки по 40 г всяка,като в средата на всяка завиваме по парченце сирене/колкото маслина/ и ги редим в намаслена тава.На мен ми остана 80 г тесто което разточих на кора с дебелина 3 мм ,поръсих с натрошено сирене и навих около топката в средата.

6. Поръсваме пухкавите милинки с останалото натрошено сирене и ги оставяме отново да втасат за 20 минути.

7. През това време запържваме 1 супена лъжица галета и шарената сол в горещото олио.

8. Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна.

9. Печем до зачервяване и след това покриваме с кърпа за 15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Галя Думанова от Bulgarije

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

17.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.