Пухкави селски милинки
Други солени печива
Необходими продукти:
700 г брашно София мел Екстра
1 бр. яйце
120 мл вода
200 мл прясно мляко
40 г жива мая
150 мл олио
1/2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
200 г сирене краве
1 с.л. галета
1/2 ч.л. шарена сол
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята,една супена лъжица брашно и захарта в топла вода, оставяме докато започне да се активизира.
2. В дълбока купа сипваме и разбиваме прясното мляко, сол, яйцето и олиото.
3. Добавяме пресятото брашно активираната мая и постепенно замесваме меко нелепнещо тесто.
4. Оставяме тестото да втаса в намаслена купа, докато обемът му се увеличи два пъти.
5. Намасляваме си ръцете с олио и оформяме малки топки по 40 г всяка,като в средата на всяка завиваме по парченце сирене/колкото маслина/ и ги редим в намаслена тава.На мен ми остана 80 г тесто което разточих на кора с дебелина 3 мм ,поръсих с натрошено сирене и навих около топката в средата.
6. Поръсваме пухкавите милинки с останалото натрошено сирене и ги оставяме отново да втасат за 20 минути.
7. През това време запържваме 1 супена лъжица галета и шарената сол в горещото олио.
8. Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна.
9. Печем до зачервяване и след това покриваме с кърпа за 15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Галя Думанова от Bulgarije

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
