


Пълнозърнести бисквитки с мед и портокал
Дребни сладки
Необходими продукти:
180 г брашно София Мел Пълнозърнесто
100 г мед/ 4 с.л./
1 яйце
30 г олио /2 с.л./ 2 г бакпулвер /1/2 ч.л/
½ капсула ванилия
кората на ½ портокал
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцето и меда.
2. Добавете олиото и есенцията
3. Накрая прибавете брашното, смесено с бакпулвер и портокаловата кора
4. Замесете тесто
5. Покрийте с фолио и оставете в хладилник за около 30 минути.
6. Охладеното тесто разточете на кора с дебелина 4-5 мм и режете с формички
7. Печете на 190 ˚ С за около10 минути, докато бисквитките леко покафенеят .
8. Топлите бисквити се поръсват с пудра захар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
