"Бебешка" торта
Торти
Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно София Мел Класик или Екстра
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица бакпулвер
2 супени лъжици рожков
1 ванилия
3 яйца леко разбити
1/4 чаена чаша масло, леко разтопено
1/4 чаша сироп от агаве или кленов
3 банана на пюре
250-300гр боровинки
250гр цедено мляко или крема сирене
Начин на приготвяне:
1. Заместват се сухите подправки. Аз използвах обикновеното брашно тип 500.
2. Разбърках и добавих сироп от агаве, след това леко разбитите яйца, бананите, които бях намачкала и маслото.
3. Изсипах в 2 средни тавички и пекох около 30мин на 180°С, аз проверявам с клечка дали е добре изпечен блата.
4. Готовите блатове разрязах на 2(станаха 4бр).
5. 250мл цедено мляко забърках с 250гр пресни боровинки предварително пасирани.
6. Със сместа мажа между блатовете и отгоре може да се украси допълнително с боровинки, в случая аз не съм го направила. Слага се в хладилник да стегне.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
iztrit iztrit от iztrit

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
