"Бебешка" торта


Торти

Необходими продукти:

2 чаени чаши брашно София Мел Класик или Екстра
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица бакпулвер
2 супени лъжици рожков
1 ванилия
3 яйца леко разбити
1/4 чаена чаша масло, леко разтопено
1/4 чаша сироп от агаве или кленов
3 банана на пюре
250-300гр боровинки
250гр цедено мляко или крема сирене

Начин на приготвяне:

1. Заместват се сухите подправки. Аз използвах обикновеното брашно тип 500.

2. Разбърках и добавих сироп от агаве, след това леко разбитите яйца, бананите, които бях намачкала и маслото.

3. Изсипах в 2 средни тавички и пекох около 30мин на 180°С, аз проверявам с клечка дали е добре изпечен блата.

4. Готовите блатове разрязах на 2(станаха 4бр).

5. 250мл цедено мляко забърках с 250гр пресни боровинки предварително пасирани.

6. Със сместа мажа между блатовете и отгоре може да се украси допълнително с боровинки, в случая аз не съм го направила. Слага се в хладилник да стегне.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

iztrit iztrit от iztrit

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

18.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.