Ръчно приготвен хляб с типово брашно
Хлябове
Необходими продукти:
450-500 г брашно София мел Типово брашно
1 яйце
300 мл хладко прясно мляко
15 г прясна мая
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
2 с. л. олио
Начин на приготвяне:
1. Маята и захарта разтварям в хладкото прясно мляко, добавям леко разбитото яйце. В посоленото брашно се прави кладенче и се изсипват течните съставки. Меси се до хомогенност. Накрая се домесва с олиото.
2. Втасва докато си увеличи обема 2 пъти. Размесвам го отново, оформям в желаната форма и оставям да почине 5-10 минути.
3. Фурната се загрява на 180- 200 градуса.
4. Хлябът се поръсва леко със сухо брашно, за да придобие пекарски вид, на 2-3 места се правят дълбоки разрези с остър нож.
5. Пече се до готовност - около 40 минути. Тества се с клечка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Антоанета Атанасова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване