Родопски питки
Други солени печива
Необходими продукти:
2 ч. чаши брашно София Мел Класик или Екстра
1 ч. чаша кисело мляко
1 ч. чаша натрошено сирене
1/2 ч. чаша настърган кашкавал
1 яйце
1 с. лъжица олио
1 ч. лъжица сода бикарбонат
1 с. лъжица захар
Начин на приготвяне:
1. Киселото мляко, яйцето, олиото, захарта и солта се разбиват с миксер.
2. Добавя се содата и половината брашното, разбърква се и се добавя сиренето.
3. Добавя се останалото брашно и се разбърква до гъста каша, която се сипва с лъжица на купчинки върху хартия за печене, постлана в тава.
4. На всяка купчинка се слага парченце масло и настърган кашкавал.
5. Пече се на 180 ⁰ за 20 минути.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Таня Кешелава от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
