Родопски питки


Други солени печива

Необходими продукти:

2 ч. чаши брашно София Мел Класик или Екстра
1 ч. чаша кисело мляко
1 ч. чаша натрошено сирене
1/2 ч. чаша настърган кашкавал
1 яйце
1 с. лъжица олио
1 ч. лъжица сода бикарбонат
1 с. лъжица захар

Начин на приготвяне:

1. Киселото мляко, яйцето, олиото, захарта и солта се разбиват с миксер.

2. Добавя се содата и половината брашното, разбърква се и се добавя сиренето.

3. Добавя се останалото брашно и се разбърква до гъста каша, която се сипва с лъжица на купчинки върху хартия за печене, постлана в тава.

4. На всяка купчинка се слага парченце масло и настърган кашкавал.

5. Пече се на 180 ⁰ за 20 минути.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Таня Кешелава от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

12.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.