Родопски Зелник Баница

Необходими продукти:

2 ч. ч. брашно София Мел Екстра
4 яйца
200 мл. прясно мляко
300 г спанак
1 ч. л. сол
1 1/2 ч. ч. олио

Начин на приготвяне:

3 от яйцата, заедно с 1 ч. ч. олио, прясното мляко, 1/2 ч.л. сол и брашното се разбъркват в голяма купа. Трябва да се получи смес с гъстота като за кекс (кексово тесто).

Спанака се измива и нарязва на едро. Смесва се с 2 с. л. олио и 3-4 с. л. брашно. Добавя се останалата 1/2 ч. л. сол и се намачква леко.

Предварително намазнена тавичка се поръсва с брашно, изтупва се от излишното и след това се слага половината от полученото тесто. Разстила се добре и се разпределя равномерно плънката от спанак. Залива се с останалата част от сместа, като целта е да се разпредели и покрие добре.

Разбива се 1 яйце с 2 с. л. олио, като се изсипва върху разпределеното тесто.

Пече се за около 30 минути на 170-180 градуса или до зачервяване.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.10.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.