Рогчета подкова
Други солени печива
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Класик
250 мл хладка вода
30 г краве масло
10 г прясна мая
8 г (1 ч. л.) сол
20 г (1 с. л.) захар
70 г краве масло за намазване
200 г краве сирене за пълнеж
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете водата, маята и захарта. Добавете 3-4 лъжици от брашното, разбъркайте на каша и оставете сместа за 30 мин да се активира маята. Към втасалата мая добавете разтопеното масло и солта. Разбъркайте и на порции добавяйте брашно, като замесите меко еластично тесто.
2. Прехвърлете тестото на плота и доомесете с ръце и оформете на топка. Поставете обратно в купата, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да втаса на топло за час. Готовото тесто разделете на 4 части.
3. Всяка разточете на правоъгълник върху поръсен плот с брашно, намажете с разтопено краве масло и разпределете натрошено краве сирене.
4. Навийте на руло, усучете с ръце, прегънете на две, да заеме форма на подкова и подредете в тава за печене, покрита с хартия за печене. Рогчетата оставете да втасат 1 час.
5. Намажете с разбито яйце и печете 30 мин на 180 градуса, на загрята фурна, на второ ниво от долу нагоре.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
