Домашни рогчета със сирене

Необходими продукти

1 кг брашно София Мел Екстра
14 г суха мая
15 г сол
4 броя яйца
100 мл олио
350 г свинска мас
25 г захар
250 г сирене

1. В дълбока купа се смесва маята с 3-4 с.л. брашно и захарта. Към тях се добавя около 200 мл хладка вода, съставките се размесват и се оставят да шупнат.
2. Замесва се тесто, като се добавят и останалите продукти, заедно с 3 бр. от яйцата. Свинската мас трябва да е мека (на стойна температура), а не течна.
3. Останалата част от яйцето се разделя на две части - едната част за намазване отгоре на готовите рогчета, а другата се смесва с натрошеното сирене за плънка.
4. Така замесено тестото се оставя около 30 минути на стайна температура да се отпусне.
5. След което се разделя на късове, оформят се и се поставя плънката (от яйцето и сиренето).
6. Получените рогчета се нареждат в тавичка и се оставят да втасат около 45 минути на стайна температура.
7. Отгоре се намазват с яйце и се изпичат в предварително загрята фурна на 230-240 С (без вентилатор) за 10-12 минути.

Това количество е предназначено за около 20 броя рогчета, като по желание може да намалят продуктите на половина. По желание може да се поръсят със сусам или мак.

публикувано на 24.04.2018 0 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти