Рогчета със сирене


Други солени печива

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел Екстра
100 мл прясно мляко
100 г кисело мляко
10 г прясна мая
15 мл слънчогледово олио
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 с.л. захар
200 г краве сирене
1 яйце
25 мл слънчогледово олио за намазване
25 г краве масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. В леко затопленото прясно мляко се разтварят маята, захарта и 2 с.л. брашно. Сместа се разбърква и се оставя да втаса и да се надигне.

2. Останалата част от брашното се пресява в купа, добавят се бакпулверът и солта, киселото мляко и олиото, добавя се втасалата мая и се замесва тесто.

3. Покрива се с кърпа или или фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса на топло за около 40 минути.

Пълнеж:
Натрошава се сиренето и се смесва и разбърква с яйцето.
За намазване: Разтопява се кравето масло, смесва се с олиото.

4. Готовото тесто се разделя на 3 части, всяка се разточва на правоъгълник, върху поръсен плот с брашно, намазва се със сместа от олио и масло, разпределят се в средата по дължина 2-3 пълни лъжици сирене и се навива на руло.

5. Готовите рула се подреждат в тава покрита с хартия за печене с разстояние помежду им, след това се нарязват на 4 рулца.

6. Покрива се тавата с фолио или кърпа и се оставят да втасат за 30-40 минути.

7. С останалата смес от масло и олио се намазват втасалите рогчета.

8. Пекат се на средна скара във фурната на 190 градуса, за около 35 минути или на функция долно нагряване с вентилатор, отново на средна скара, за около 30 минути, или докато клечка забодена в рогчето излезе суха.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.