Рогчета със сирене
Други солени печива
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел Екстра
100 мл прясно мляко
100 г кисело мляко
10 г прясна мая
15 мл слънчогледово олио
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 с.л. захар
200 г краве сирене
1 яйце
25 мл слънчогледово олио за намазване
25 г краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. В леко затопленото прясно мляко се разтварят маята, захарта и 2 с.л. брашно. Сместа се разбърква и се оставя да втаса и да се надигне.
2. Останалата част от брашното се пресява в купа, добавят се бакпулверът и солта, киселото мляко и олиото, добавя се втасалата мая и се замесва тесто.
3. Покрива се с кърпа или или фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса на топло за около 40 минути.
Пълнеж:
Натрошава се сиренето и се смесва и разбърква с яйцето.
За намазване: Разтопява се кравето масло, смесва се с олиото.
4. Готовото тесто се разделя на 3 части, всяка се разточва на правоъгълник, върху поръсен плот с брашно, намазва се със сместа от олио и масло, разпределят се в средата по дължина 2-3 пълни лъжици сирене и се навива на руло.
5. Готовите рула се подреждат в тава покрита с хартия за печене с разстояние помежду им, след това се нарязват на 4 рулца.
6. Покрива се тавата с фолио или кърпа и се оставят да втасат за 30-40 минути.
7. С останалата смес от масло и олио се намазват втасалите рогчета.
8. Пекат се на средна скара във фурната на 190 градуса, за около 35 минути или на функция долно нагряване с вентилатор, отново на средна скара, за около 30 минути, или докато клечка забодена в рогчето излезе суха.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване