Руло със домати и моцарела
Други солени печива
Необходими продукти:
500 г брашно Класик на София мел
50 г захар
1/2 с.л сол
14 г суха мая
50 г масло
1 яйце
250 мл.прясно мляко
1 пакетче моцарела
2 домата
3 съръка магданоз
2 жълтъка за намазване
колелца домати за отгоре
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме си брашното, добавяме захарта, солта, маята и разбъркваме.
2. Прибавяме разтопеното масло, яйцето и леко затопленото мляко. Замесваме тесто, което оставяме да почине 40 мин. на топло. Когато е готово си го разточваме в правоъгълна форма и започваме да подреждаме нарязаните на кубчета моцарела и домати, и ситно нарязаният ни магданоз.
3. Завиваме рулото от двете страни. Приготвяме си тавичка с хартия за печене и си прехвърляме рулото с прегънатите страни надолу.
4. Оставяме още 20 мин. да втаса.
5. Намазваме с разбитите жълтъци, към тях добавяме и 1 с.л прясно мляко.
6. След това си слагаме колелцата домати и нарязаният на ситно магданоз.
7. Печем в предварително дагрята фурна на 180 С за 25-30 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петя Стоянова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
