Щрудел с череши


Сладкиши

Необходими продукти:

За тестото:
300 г брашно София мел бяло
20 г грис София мел
40 г масло
100 мл вода
60 мл течна сметана
1 жълтък
щипка сол

За плънката:
500 г череши
50 г захар
10 г нишесте
20 г масло
30 г галета
щипка канела

Начин на приготвяне:

От продуктите за тестото замесваме меко, нелепнещо тесто, което оформяме на правоъгълник и прибираме в хладилника да стегне за около половин час.
През това време измиваме и почистваме черешите от костилките. Слагаме ги в купа и прибавяме останалите съставки, разбърквайки всичко с лъжица.
Готовото вече тесто разточваме на правоъгълник, с дълга страна около 35 см. Разделяме на две по хоризонтала и това ще бъдат размерите на двата щрудела. Разпределяме по средата на двете ленти от черешовата плънка и завиваме с тестото като прищипваме тестото, така че да се запечата. Обръщаме тази част надолу, така че да ни бъде дъното на щрудела.
Редим двата щрудела един до друг в подходяща тавичка. С помощта на дървен шиш правим дупки отгоре в тестото през 5-6 сантиметра, за да излиза парата от плънката.
Печем щруделите в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато порозовеят - около 25 минути. Още топли поръсваме с пудра захар.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

13.08.2019

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.