Шоколадова торта без яйца / Торта „Фъдж” Торти

Необходими продукти:


За блатовете:
2 1/3 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ¼ ч.ч. прясно мляко
1 ½ ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. тъмно какао
½ ч.ч. олио
140 г масло
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ванилия

За крема:
350 г тъмен шоколад
400 мл течна сметана

Още: 80 г микс орехи и бадеми

Начин на приготвяне:

В касерола на котлона разтапете маслото. Дръпнете от огъня и прибавете на тънка струйка, бъркайки с телена бъркалка, млякото, олиото и ванилията. В купа смесете сухите съставки, направете кладенче и добавете течните в него. На ръка или с миксер , разбийте всичко до хомогенна смес.
Разпределете сместа в две тавички с диаметър от 20 см с хартия за печене и намазани с олио. Печете блатовете на 170 градуса за около 30 минути, като след това ги оставете напълно да се охладят.

Крем:
Загрейте сметаната до точка на кипене и след това прибавете начупения на дребно шоколад. Дръпнете от огъня и разбъркайте, докато сместа се хомогенизира. Оставете да се охлади и втвърди.

Намажете между блатовете и измажете тортата с половината от крема, като между блатовете разпределяте от начупените ядки.
Другата част от крема разбийте с миксер, което ще го направи да стане по-пухкав и светъл. Сложете го в пош и шприцовайте украсата на тортата.
Украсете с още ядки и златен спрей.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.01.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.