Шоколадова торта без яйца / Торта „Фъдж”

Необходими продукти


За блатовете:
2 1/3 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ¼ ч.ч. прясно мляко
1 ½ ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. тъмно какао
½ ч.ч. олио
140 г масло
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ванилия

За крема:
350 г тъмен шоколад
400 мл течна сметана

Още: 80 г микс орехи и бадеми

В касерола на котлона разтапете маслото. Дръпнете от огъня и прибавете на тънка струйка, бъркайки с телена бъркалка, млякото, олиото и ванилията. В купа смесете сухите съставки, направете кладенче и добавете течните в него. На ръка или с миксер , разбийте всичко до хомогенна смес.
Разпределете сместа в две тавички с диаметър от 20 см с хартия за печене и намазани с олио. Печете блатовете на 170 градуса за около 30 минути, като след това ги оставете напълно да се охладят.

Крем:
Загрейте сметаната до точка на кипене и след това прибавете начупения на дребно шоколад. Дръпнете от огъня и разбъркайте, докато сместа се хомогенизира. Оставете да се охлади и втвърди.

Намажете между блатовете и измажете тортата с половината от крема, като между блатовете разпределяте от начупените ядки.
Другата част от крема разбийте с миксер, което ще го направи да стане по-пухкав и светъл. Сложете го в пош и шприцовайте украсата на тортата.
Украсете с още ядки и златен спрей.

Кредит: Люси Евтимова – Lussi’s world of artcraft

публикувано на 03.01.2018 5 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти