Шоколадова торта с грис и кокос Торти, Сладкиши

Необходими продукти:


За блата:
200 г брашно София Мел Класик
200 г захар
2 бр яйца
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 бакпулвер
2 с.л. тъмно какао

За крема:
500 мл прясно мляко
6 с.л. София Мел Грис
4 с.л. захар
1/ 2 пак. суха сметана
100 г кокосови стърготини
60 г масло

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на крема, за да има време да изстине. Сложете на котлона да заври млякото със захарта и гриса. Разбърквайте от време навреме, за да не загори на дъното.

След като кремът заври и тръгне да се сгъстява, го дръпнете от котлона и прибавете маслото, а след около пет минути и сухата сметана, и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре и изсипете в подходящ съд, където да изстине напълно. През това време пригответе блата. Разбийте яйцата със захарта на крем, а след това прибавете млякото и олиото. Накрая прибавете и останалите сухи съставки, получавайки хубава, шоколадова смес.

Изсипете във форма за торта, с хартия за печене на дъното, половината смес и поставете във фурната на 170 градуса за около 10-15 минути или докато блатът се запече добре отгоре. Извадете от фурната и разпределете отгоре кокосовия крем, като загладите равномерно. Изсипете отгоре и втората половина от сместа за блата и поставете отново във фурната да се допече.

Готовата торта украсете с шоколадова глазура и малко кокосови стърготини 

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.10.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.