Шоколадова торта с грис и кокос

Необходими продукти


За блата:
200 г брашно София Мел Класик
200 г захар
2 бр яйца
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 бакпулвер
2 с.л. тъмно какао

За крема:
500 мл прясно мляко
6 с.л. София Мел Грис
4 с.л. захар
1/ 2 пак. суха сметана
100 г кокосови стърготини
60 г масло

Започнете с приготвянето на крема, за да има време да изстине. Сложете на котлона да заври млякото със захарта и гриса. Разбърквайте от време навреме, за да не загори на дъното.

След като кремът заври и тръгне да се сгъстява, го дръпнете от котлона и прибавете маслото, а след около пет минути и сухата сметана, и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре и изсипете в подходящ съд, където да изстине напълно. През това време пригответе блата. Разбийте яйцата със захарта на крем, а след това прибавете млякото и олиото. Накрая прибавете и останалите сухи съставки, получавайки хубава, шоколадова смес.

Изсипете във форма за торта, с хартия за печене на дъното, половината смес и поставете във фурната на 170 градуса за около 10-15 минути или докато блатът се запече добре отгоре. Извадете от фурната и разпределете отгоре кокосовия крем, като загладите равномерно. Изсипете отгоре и втората половина от сместа за блата и поставете отново във фурната да се допече.

Готовата торта украсете с шоколадова глазура и малко кокосови стърготини 

Кредит: Люси Евтимова Lussi’s world of artcraft

публикувано на 02.10.2018 21 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти