Сочна домашна пица
Други солени печива
Необходими продукти:
480 г брашно София Mел eкстра
240 мл хладка вода
1 с.л захар
2 с.л зехтин
1 ч.л сол
1 пакетче мая
100 г доматено пюре
50 г топено сирене
350 г моцарела
200 г гъби
2 броя кренвирши
50 г маслини
Начин на приготвяне:
1. Във водата се разтваря маята. Добавя се захарта и се оставя да шупне. 2. В купа се смесват брашното, солта, зехтина и шупналата мая и всичко се разбърква с лъжица. Омесва се с ръце. 3. Готовото тесто оформете на топка и го оставете да втаса /трябва да удвои обема си/ за около 30 минути на топло място, покрито с фолио за да не хване коричка. 4. След като тестото е готово, го разточете и оформете борд като поставите топено сирене по цялата дължина от външната страна на блата и загънете краищата навътре. 5. Намажете блата с доматен сос и разпределете отгоре моцарелата, гъбите, кренвиршите и маслините. 6. Печете в предварително загрята фурна на 200 ⁰ C за около двадесет минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
