Солен кекс
Други солени печива
Необходими продукти:
200 г брашно София Мел екстра
3 яйца
100 мл пр. мляко
100 мл олио
1 бакпулвер
100 г сирене
100 г кашкавал
80 г маслини без костилка
100 г шунка
1 ч.л. чубрица (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата, олиото и прясното мляко.
2. Добавя се брашното, смесено с бакпулвера.
3. Сиренето се натрошава, а кашкавала, маслините и шунката се режат на дребни парченца.
4. Прибавят се към тестото, заедно с чубрицата и се разбърква.
5. Изсипваме готовото тесто за солен кекс в правоъгълна кексова форма, покрита с хартия за печене.
6. Пече се около 40-45 минути при температура 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мариана Стоянова от Карнобат

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
