Солен кекс със сусам
Други солени печива
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел
3 с.л. прясно мляко
3 яйца
150 г кашкавал
150 г сирене
1 ч.л. хималайска сол
5 с.л. сусамово олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
сусам - за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа изсипваме киселото и прясното мляко, яйцата и разбъркваме добре.
2. След това прибавяме настърганите на ситно ренде сирене и кашкавал, олиото, солта и разбъркваме. Накрая малко по малко и при непрекъснато бъркане прибавяме пресятото брашно с бакпулвера.
3. Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена квадратна форма за кекс и най-отгоре поръсваме обилно със сусам.
4. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 15-20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Румяна Сакалийска от Девин

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
