Солени мъфини с топено сирене и шунка
Други солени печива
Необходими продукти:
300 г брашно София мел Класик
1/2 ч.ч. Олио
300 г кисело мляко
2 яйца
10 г бакпулвер
1/3 ч.л. Сол
100 г топено сирене
100 г шунка
100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват яйцата, олиото и киселото мляко. Към тях се прибавят пресятото брашно, бакпулвера и солта.
2. Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Във форма за мъфини се слага по една лъжица от сместа, след което се поръсва с нарязана на малки парчета шунка и се добавя парче топено сирене.
3. Слага се още от сместа, за да покрие шунката и топеното сирене.
4. Мъфините се пекат за 25 минути /или до готовност/ във предварително загрята фурна на 180°.
5. Няколко минути преди да станат готови може да се поръсят с кашкавал и да се върнат във фурната, за да се запекат.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Златева от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
