Соленки
Други солени печива
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София Мел класик
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. свинска мас
1 к.л. сода
1 яйце
150 г сирене
Начин на приготвяне:
1. Сипва се содата в киселото мляко, за да се активира.
2. Свинската мас се разтапя. Яйцето се разбива и към него се добавят свинската мас и киселото мляко със содата. Разбърква се добре, за може съставките да се смесят.
3. Добавя се брашното на три части и се замесва меко тесто.
4. Добавя се сиренето и отново се омесва. Така полученото тесто се разточва на кора 0,5 см. и се реже на ивици.
5. Пекат се в предварително загрята на 180° фурна за около 10 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петя Великова от Бяла

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
