Соленки с царевично брашно и семена
Дребни соленки
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно София Мел Царевично брашно
2/3 ч.ч. Брашно София мел Класик
1 ч.л. Сол
1 ч.л. Бакпулвер
1/4ч .ч. Олио
1/2 ч.ч. Прясно мляко или вода
Микс семена
Жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Сухите съставки се пресяват в тава и се прави кладенче. В него изсипваме олиото и водата. Меси се меко тесто, което разточваме на дебелина около 0.5см.
2. Режем тестото на ленти с подходяща дължина. Може да ги усучем или да ги оставим прави.
3. Намазват се с жълтък и се поръсват обилно със семената.
4. Пекат се на 180° докато леко порозовеят и почнат да се отделят лесно от тавата.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Yulia Ilieva от Разград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване