Свежа лятна торта
Торти
Необходими продукти:
150 г брашно София Мел Класик
2 яйца
330 г захар
350 мл пълномаслено прясно мляко
80 мл олио
3 с. л. какао
1 ч. л. бакпулвер
1 капсула ванилия
За крема:
400 г крем сирене
200 г Маскарпоне
½ ч.ч. пудра захар
200 мл разбита сладкарска сметана (сметаната се разбива с 3-4 с.л. захар)
плодове и ядки за украса
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до пухкавост. Добавят се и останалите продукти за блата, за да се получи хомогенна смес. Във форма за печене 20 см. се поставя хартия за печене, която леко се намазнява и се поръсва леко с какао. Сместа се изсипва и се се пече на загрята до 160 градуса фурна за около 40-50 минути, като 10 минути преди да е готово се увеличават градусите на 180.
Крем сиренето,маскарпонето и пудрата захар се смесват с шпатула. След това се добавя и разбитата сметана и се разбърква внимателно. Сместа се слага в хладилника за 30 мин.
Когато блатът изстине, се изкарва от формичката и се разделя на 3 равни части. Започва се сглобяването на нашата свежа торта. В чиния или плато се слага първия блат. Намазва се с част от крема и се слага втория блат.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване