Тесто за пица
Други солени печива
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел класик
125 мл вода
7 г мая
6 г сол
8 г захар
20 мл зехтин
Начин на приготвяне:
1. В топла вода се разтваря маята и след това се добавят захарта и солта.
2. Оставя се настрана сместа.
3. Към брашното се добавя маята и постепенно се замесва гладко тесто.
4. Накрая се добавя зехтина и се продължава месенето, докато мазнината се поеме напълно.
5. Тестото се оставя да втаса до удвояване на топло място, като се покрива купата с прозрачно фолио и кърпа.
6. Втасалото тесто се използва за приготвяне на пица.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Камелия Атанасова от Добрич

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
