Тиганици със спанак
Хлябове
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Класик
спанак - 200 г пресен
джоджен - 1 стрък (листата)
яйца - 1 бр. прясно
кисело мляко - 200 гр
сол - на вкус
олио - 2 супени лъжици
бакпулвер - 1 к.л.
Начин на приготвяне:
1. Измиваме хубаво спанака и го бланшираме във вряща подсолена вода. Изваждаме от водата, заливаме със студена вода и отцеждаме добре. Нарязваме го на ситно.
2. Отделно разбиваме едно яйце със сол на вкус, две супени лъжици олио, три супени лъжици кисело мляко и една к.л. бакпулвер. Прибавяме бланширания спанак и накъсаните пресни листенца джоджен. Разбъркваме добре и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашното, колкото е необходимо, за да се получи тесто малко по-меко от това за мекици.
3. Тиганичките изпичаме в незалепващ тиган, намазан леко с мазнина , но аз си ги правя в доста олио така си ги обичаме.
4. Обръщаме тиганичките да се зачервят равномерно от двете страни.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нуредин Реджебов от Сеново
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване