Тиганици със спанак


Хлябове

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Класик
спанак - 200 г пресен
джоджен - 1 стрък (листата)
яйца - 1 бр. прясно
кисело мляко - 200 гр
сол - на вкус
олио - 2 супени лъжици
бакпулвер - 1 к.л.

Начин на приготвяне:

1. Измиваме хубаво спанака и го бланшираме във вряща подсолена вода. Изваждаме от водата, заливаме със студена вода и отцеждаме добре. Нарязваме го на ситно.

2. Отделно разбиваме едно яйце със сол на вкус, две супени лъжици олио, три супени лъжици кисело мляко и една к.л. бакпулвер. Прибавяме бланширания спанак и накъсаните пресни листенца джоджен. Разбъркваме добре и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашното, колкото е необходимо, за да се получи тесто малко по-меко от това за мекици.

3. Тиганичките изпичаме в незалепващ тиган, намазан леко с мазнина , но аз си ги правя в доста олио така си ги обичаме.

4. Обръщаме тиганичките да се зачервят равномерно от двете страни.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Нуредин Реджебов от Сеново

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.