Торта Червено кадифе
Торти
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София мел Екстра
2 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч олио
1/2 ч.ч кафе
1 бакпулвер
2 с. л какао
2 ванилии
1 ч.л сода
1 ч.л. оцет
1 ч.ч прясно мляко с лимонов сок
червена боя
За крема:
200 мл течна сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
200 г крема сирене „Филаделфия“
Начин на приготвяне:
1. Блатовете приготвяме като в купа слагаме пресятото брашно, бакпулвера, ванилията, какаото, солта и червената боя. (сухите съставки без содата ).
2. В друга купа разбиваме яйцата заедно със захарта до пухкава смес, прибавяме постепенно олиото, прясното мляко с лимоновия сок и кафето. Накрая прибавяме и загасената в оцета сода. Прибавяте ванилова есенция.
3. Започваме да смесваме сухите и мокрите съставки до получаването на хубава, еднородна и наситено червена смес.
4. Разпределете сместа в две или три по-дълбоки тавички с диаметър 20 см, предварително намаслени и застлани на дъното с кръг от хартия за печене.
5. Блатовете печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час. Те ще останат влажни и след изпичането, което гарантира сочната текстура на тортата.
6. Изрязвате от блатове малки части, който ще натрошим да украсим тортата.
7. Крема е традиционен от разбита сметана, към която прибавяме пудра захар, ако не е от подсладените. Към вече разбитата сметана добавяме кутийка крема сирене от типа на "Филаделфия". С този крем намазваме между блатовете, както и измазваме цялата торта. Начупените парченца от блатовете поръсваме хубаво по тортата и по страните на тортата, като си помагаме с ръце.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Радослава Златкова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване