Торта Червено кадифе


Торти

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София мел Екстра
2 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч олио
1/2 ч.ч кафе
1 бакпулвер
2 с. л какао
2 ванилии
1 ч.л сода
1 ч.л. оцет
1 ч.ч прясно мляко с лимонов сок
червена боя
За крема:

200 мл течна сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
200 г крема сирене „Филаделфия“

Начин на приготвяне:

1. Блатовете приготвяме като в купа слагаме пресятото брашно, бакпулвера, ванилията, какаото, солта и червената боя. (сухите съставки без содата ).

2. В друга купа разбиваме яйцата заедно със захарта до пухкава смес, прибавяме постепенно олиото, прясното мляко с лимоновия сок и кафето. Накрая прибавяме и загасената в оцета сода. Прибавяте ванилова есенция.

3. Започваме да смесваме сухите и мокрите съставки до получаването на хубава, еднородна и наситено червена смес.

4. Разпределете сместа в две или три по-дълбоки тавички с диаметър 20 см, предварително намаслени и застлани на дъното с кръг от хартия за печене.

5. Блатовете печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час. Те ще останат влажни и след изпичането, което гарантира сочната текстура на тортата.

6. Изрязвате от блатове малки части, който ще натрошим да украсим тортата.

7. Крема е традиционен от разбита сметана, към която прибавяме пудра захар, ако не е от подсладените. Към вече разбитата сметана добавяме кутийка крема сирене от типа на "Филаделфия". С този крем намазваме между блатовете, както и измазваме цялата торта. Начупените парченца от блатовете поръсваме хубаво по тортата и по страните на тортата, като си помагаме с ръце.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Радослава Златкова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.