Торта гараш с шоколадова поръска
Торти
Необходими продукти:
20 г брашно София мел
8 белтъка
300 г орехи
400 г натурален шоколад за готвене
1 чаена чаша захар
200 г пудра захар
300 г заквасена сметана
1 супена лъжица краве масло
бели шоколадови парченца за украса
Начин на приготвяне:
1. Блатове: Белтъците с пудрата захар се разбиват на сняг. Към тях с леко разбъркване се добавят брашното и смените орехи. Сместа се разделя на 3 или 4 блата, които се пекат в тавичка с хартия за печене, в предварително зарята на 180° фурна до златисто.
2. Оставят се да се охладят. Крем: Сметаната се разбива със захарта, докато захарта се стопи. На водна баня се разтапя 300 г шоколад и се добавя към сместа.
3. Намазва се между блатовете. Глазура: 100 г шоколад се разтопява на водна баня с лъжица масло и тортата се залива. Отгоре се поръсва с бял шоколад и се оставя да стяга няколко часа в хладилника.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
iztrit iztrit от iztrit

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
