Торта гараш с шоколадова поръска


Торти

Необходими продукти:

20 г брашно София мел
8 белтъка
300 г орехи
400 г натурален шоколад за готвене
1 чаена чаша захар
200 г пудра захар
300 г заквасена сметана
1 супена лъжица краве масло
бели шоколадови парченца за украса

Начин на приготвяне:

1. Блатове: Белтъците с пудрата захар се разбиват на сняг. Към тях с леко разбъркване се добавят брашното и смените орехи. Сместа се разделя на 3 или 4 блата, които се пекат в тавичка с хартия за печене, в предварително зарята на 180° фурна до златисто.

2. Оставят се да се охладят. Крем: Сметаната се разбива със захарта, докато захарта се стопи. На водна баня се разтапя 300 г шоколад и се добавя към сместа.

3. Намазва се между блатовете. Глазура: 100 г шоколад се разтопява на водна баня с лъжица масло и тортата се залива. Отгоре се поръсва с бял шоколад и се оставя да стяга няколко часа в хладилника.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

iztrit iztrit от iztrit

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

трудна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

04.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.