Торта *Наполеон*
Торти
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел Екстра
200 г студено масло
200 г сметана с масленост 10%
щипка сол
За крема:
300 г масло със стайна температура
1 бр. яйце
150 г захар
120 мл прясно мляко
1 с.л. коняк
Начин на приготвяне:
1. Маслото се нарязва на кубчета и се смила в комбайн на трохи с брашното и солта.
2. Добавя се сметаната и се омесва тесто.
3. Разделя се на 3 части, които се покриват с домакинско фолио и се слагат в хладилника за 2-4 часа.
4. Взима се 1 парче от тестото и се разточва върху тавата от фурната, покрита с хартия за печене, набожда се с вилица и се разрязва на две части по дължина.
5. Фурната се загрява на 190-200С градуса. Всяка кора се пече около 15 минути.
6. След като изстинат, корите се разделят по разреза.
За крема: Яйцето се смесва със захарта и млякото в тенджерка. Слага се на котлона на среден огън и се вари, като се бърка постоянно, докато сместа се сгъсти. Оставя се настрани да изстине. Мекото масло се разбива до получаване на обем. Постепенно се добавя от млечната смес и накрая конякът.
7. Корите се изрязват отстрани, за да се изравнят и изрезките се смилат. Корите се подреждат една върху друга, като всяка се маже с крем.
8. Готовата торта се панира от всички страни с трохите.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
