Торта с кокосови блатове, сметана и плодове
Торти
Необходими продукти:
За блата:
250 г Брашно Екстра
5 яйца
100 г кокосово брашно
100 г кокосови стърготини
200 г захар
70 мл олио
10 г бакпулвер
За крема:
500 мл растителна сметана (охладена)
200 г пудра захар
плодове
За сиропа:
200 мл вода
150 г захар
Начин на приготвяне:
1. В купа смесваме двата вида брашно, стърготините и бакпулвера.
2. Разбъркваме яйцата със захарта на пяна.
3. Прибавяме олиото и започваме постепенно да добавяме от сухите съставки и разбъркваме добре.
4. Блатът се пече на 180 градуса за 30 минути.
5. След като е готов изваждаме от формата и оставяме да изстине.
6. През това време разбъркваме с миксер сметана и захарта и приготвяме сиропа.
7. Нарязваме на парченца плодовете, които ще сложим между блатовете. Аз избрах банан, череши и ягоди.
8. Изстиналият блат разрязваме, така че да се получат два блата.
9. Започваме с подреждането на тортата. Сиропираме първият блат и слагаме от сметаната. Добавяме плодовете и поставяме отгоре вторият блат. Сиропираме и него и замазваме тортата със сметана. Отгоре украсяваме с плодове и оставя в хладилник за поне 4 часа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Марийка Георгиева от Ямбол
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване