Торта с кокосови блатове, сметана и плодове


Торти

Необходими продукти:

За блата:
250 г Брашно Екстра
5 яйца
100 г кокосово брашно
100 г кокосови стърготини
200 г захар
70 мл олио
10 г бакпулвер
За крема:
500 мл растителна сметана (охладена)
200 г пудра захар
плодове
За сиропа:
200 мл вода
150 г захар

Начин на приготвяне:

1. В купа смесваме двата вида брашно, стърготините и бакпулвера.

2. Разбъркваме яйцата със захарта на пяна.

3. Прибавяме олиото и започваме постепенно да добавяме от сухите съставки и разбъркваме добре.

4. Блатът се пече на 180 градуса за 30 минути.

5. След като е готов изваждаме от формата и оставяме да изстине.

6. През това време разбъркваме с миксер сметана и захарта и приготвяме сиропа.

7. Нарязваме на парченца плодовете, които ще сложим между блатовете. Аз избрах банан, череши и ягоди.

8. Изстиналият блат разрязваме, така че да се получат два блата.

9. Започваме с подреждането на тортата. Сиропираме първият блат и слагаме от сметаната. Добавяме плодовете и поставяме отгоре вторият блат. Сиропираме и него и замазваме тортата със сметана. Отгоре украсяваме с плодове и оставя в хладилник за поне 4 часа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Марийка Георгиева от Ямбол

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

18.08.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.