Торта с маскарпоне и ягоди
Торти
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно София мел екстра
1 ч.ч. захар
6 яйца
2 бр. ванилия
500 г маскарпоне
500 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
200 г ягоди
2 бр. банани
250 мл. сироп от бъз
1 бр. бакпулвер
червени боровинки - по желание
орео на прах - за декорация
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата със захарта и ванилиите. Добавя се брашното, смесено с бакпулвера.
2. Пече се около 25 минути на горна и долна фурна на 170 градуса. След като блатът изтине, се разрязва на две и се сиропира с бъзовия сироп. В купа се смесват маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
3. Слага се първият блат, намазва се с маскарпоне и се нареждат нарязаните на кръгчета банани.
4. Слага се отгоре вторият блат и върху него се изсипва останалото маскарпоне.
5. Декорира се с натрошените бисквити орео, боровинките и ягодите.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Boyan Stoyanov от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване