Торта с маскарпоне и ягоди


Торти

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. брашно София мел екстра
1 ч.ч. захар
6 яйца
2 бр. ванилия
500 г маскарпоне
500 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
200 г ягоди
2 бр. банани
250 мл. сироп от бъз
1 бр. бакпулвер
червени боровинки - по желание
орео на прах - за декорация

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата със захарта и ванилиите. Добавя се брашното, смесено с бакпулвера.

2. Пече се около 25 минути на горна и долна фурна на 170 градуса. След като блатът изтине, се разрязва на две и се сиропира с бъзовия сироп. В купа се смесват маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.

3. Слага се първият блат, намазва се с маскарпоне и се нареждат нарязаните на кръгчета банани.

4. Слага се отгоре вторият блат и върху него се изсипва останалото маскарпоне.

5. Декорира се с натрошените бисквити орео, боровинките и ягодите.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Boyan Stoyanov от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

30.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.