Торта с шамфъстък и малини


Торти

Необходими продукти:

1 с.л. брашно Екстра София мел
1 яйце
50 г. пудра захар
50 г. бадемово брашно
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. шамфъстъкова паста
1 с.л. растително масло
2 бр. белтъци
2 с.л. захар
щипка сол
за бял хрупкав слой: 50 г бял шоколад, 30 г  шамфъстък, 60 г вафлени кори
за малиновият мус: 100 г пюре от малини, 150 г бял шоколад, 60 г сметана, 3 г желатин
за малиновото конфи: 200 г пюре от малини, 40 г захар, 1/2 ч.л. лимонов сок, 5 г царевично нишесте, 4 г желатин
за шамфъстъковият мус: 2 жълтъка, 175 г бял шоколад, 100 мл. прясно мляко, 30 г шамфъстък, 12 г захар, 4 г желатин, 400 мл. млечна сметана

Начин на приготвяне:

1. Приготвят се всички елементи за тортата- блата, малиновият пълнеж и муса, по стените на форма без дъно поставяме ацетатна лента в краят

2. В центъра на формата се слага блата като се оставя място около сантиметър- два отстрани.

3. Отгоре се разпределя половината мус, а върху него се поставя малиновият пълнеж като се внимава да е хоризонтално и да е на еднавко разстояние от краят.

4. Следва останалият мус и се заравнява внимателно.

5. Престоява в хладилник поне 5-6 часа и се декорира по желание.

Тортата бързо свършва, но вкуса остава доста дълго в съзнанието.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Евелина Цветанова от Sofiq

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

12.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.