Торта с шамфъстък и малини
Торти
Необходими продукти:
1 с.л. брашно Екстра София мел
1 яйце
50 г. пудра захар
50 г. бадемово брашно
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. шамфъстъкова паста
1 с.л. растително масло
2 бр. белтъци
2 с.л. захар
щипка сол
за бял хрупкав слой: 50 г бял шоколад, 30 г шамфъстък, 60 г вафлени кори
за малиновият мус: 100 г пюре от малини, 150 г бял шоколад, 60 г сметана, 3 г желатин
за малиновото конфи: 200 г пюре от малини, 40 г захар, 1/2 ч.л. лимонов сок, 5 г царевично нишесте, 4 г желатин
за шамфъстъковият мус: 2 жълтъка, 175 г бял шоколад, 100 мл. прясно мляко, 30 г шамфъстък, 12 г захар, 4 г желатин, 400 мл. млечна сметана
Начин на приготвяне:
1. Приготвят се всички елементи за тортата- блата, малиновият пълнеж и муса, по стените на форма без дъно поставяме ацетатна лента в краят
2. В центъра на формата се слага блата като се оставя място около сантиметър- два отстрани.
3. Отгоре се разпределя половината мус, а върху него се поставя малиновият пълнеж като се внимава да е хоризонтално и да е на еднавко разстояние от краят.
4. Следва останалият мус и се заравнява внимателно.
5. Престоява в хладилник поне 5-6 часа и се декорира по желание.
Тортата бързо свършва, но вкуса остава доста дълго в съзнанието.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Евелина Цветанова от Sofiq
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване