Торта с ябълки


Торти

Необходими продукти:

За жълтите блатове:
160 грама мед
160 милилитра олио
160 милилитра газирана минерална вода
1 чаена лъжичка бакпулвер
7 супени лъжици брашно София Мел Екстра

За какаовите блатове:
160 грама мед
160 милилитра олио
160 милилитра газирана минерална вода
1 чаена лъжичка бакпулвер
30 грама натурално какао
7 супени лъжици брашно София Мел Екстра

За плънката:
160 грама мед
250 милилитра вода
420 грама настъргани ябълки
150-200 грама смлени орехи
1 чаена лъжичка цейлонска канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180С.
Смесете всички нужни продукти за жълтите блатове, изсипете сместа в тавички за печене (диаметър 14 сантиметра) и печете в загрята фурна за около 30 минути.
Проверете с клечка за зъби дали блатовете са изпечени. След като извадите изпечената блатове от фурната ги оставете за няколко минути в тавичките, след което ги обърнете върху решетка и ги оставете да изстинат.
Разбийте всички необходими съставки за какаовите блатове, след което повторете същата процедура като с жълтите блатове. По същия начин се изпичат и какаовите блатове.

Настържете ябълките на ренде. Сложете ги в тенджера с водата, орехите и канелата. Сложете тенджерата на котлона за 10 минути, докато ябълките омекнат.
Свалете я от котлона, добавете меда и разбъркайте добре докато се разтвори.

Поставете първият жълт блат върху подходящ поднос, намажете го с няколко лъжици от плънката. Отгоре сложете какаов блат и нанесете отново част от плънката. Сложете отново жълт блат, плънка, какаов блат и накрая плънка.
Оставете тортата за 12-16 часа в хладилник, за да може да омекне добре.
Полейте с мед по желание и декорирайте с пресни резенчета ябълка.
Съхранявайте в хладилник.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

15.01.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.