Торта с ябълки
Торти
Необходими продукти:
За жълтите блатове:
160 грама мед
160 милилитра олио
160 милилитра газирана минерална вода
1 чаена лъжичка бакпулвер
7 супени лъжици брашно София Мел Екстра
За какаовите блатове:
160 грама мед
160 милилитра олио
160 милилитра газирана минерална вода
1 чаена лъжичка бакпулвер
30 грама натурално какао
7 супени лъжици брашно София Мел Екстра
За плънката:
160 грама мед
250 милилитра вода
420 грама настъргани ябълки
150-200 грама смлени орехи
1 чаена лъжичка цейлонска канела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180С.
Смесете всички нужни продукти за жълтите блатове, изсипете сместа в тавички за печене (диаметър 14 сантиметра) и печете в загрята фурна за около 30 минути.
Проверете с клечка за зъби дали блатовете са изпечени. След като извадите изпечената блатове от фурната ги оставете за няколко минути в тавичките, след което ги обърнете върху решетка и ги оставете да изстинат.
Разбийте всички необходими съставки за какаовите блатове, след което повторете същата процедура като с жълтите блатове. По същия начин се изпичат и какаовите блатове.
Настържете ябълките на ренде. Сложете ги в тенджера с водата, орехите и канелата. Сложете тенджерата на котлона за 10 минути, докато ябълките омекнат.
Свалете я от котлона, добавете меда и разбъркайте добре докато се разтвори.
Поставете първият жълт блат върху подходящ поднос, намажете го с няколко лъжици от плънката. Отгоре сложете какаов блат и нанесете отново част от плънката. Сложете отново жълт блат, плънка, какаов блат и накрая плънка.
Оставете тортата за 12-16 часа в хладилник, за да може да омекне добре.
Полейте с мед по желание и декорирайте с пресни резенчета ябълка.
Съхранявайте в хладилник.
Приятен апетит!
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване