Торта със сметана и ягоди
Торти
Необходими продукти:
175 г брашно София мел Класик
3 броя яйца
175 г меко масло
175 г захар
1 ч.л бакпулвер
1 пакетче ванилия
щипка сол
200 мл сладкарска сметана
300 г ягоди
59 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа сипете захарта и мекото масло и разбийте с миксер на пухкав крем.
2. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате след всяко, докато се поеме от сместа.
3. Спрете миксера и добавете брашното, пресято с бакпулвера и солта. Объркайте леко с шпатула.
4. Загрейте фурната до 170 градуса. Разделете сместа поравно в две кръгли форми за торта и изпечете за около 20-25 мин, докато бухнат и повърхността стане златиста.
5. Извадете блатовете и оставете да изстинат напълно, преди да преминете към сглобяване на тортата.
6. Нарежете няколко ягоди на дребно и ги смесете с 1 ч.л. от захарта. От останалите ягоди нарежете една част на половинки или четвъртинки, другите оставете цели.
7. Разбийте в купа сметаната до средно твърди връхчета. Пресипете в пош с кръгъл или звездовиден накрайник. Шприцовайте първия блат с половината от разбитата сметана. Поръсете със ситно нарязаните ягоди и поставете втория блат. Шприцовайте останалата сметана и подредете целите и разполовените ягоди върху нея.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Любомир Мазгалов от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
