


Тракийски катми
Други солени печива
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел Класик
3 яйца
100 мл топла вода
500 мл прясно мляко на стайна температура
250 мл газирана вода на стайна температура
1 пак суха мая (½ кубче жива)
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
100 г масло сладко по избор
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата и захарта и се оставя за 15 минути да шупне. Разбиват се яйцата, млякото, газираната вода и солта. Към тях се добавя кашата с маята и брашното, като се бърка до получаването на гъста смес. Затопля се тигана или сача, на който ще се правят катмите и се намазва с масло. Пържат се по около минута от двете страни и се поднасят със сладко по избор.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
