Тракийски катми
Други солени печива

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел Класик
3 яйца
100 мл топла вода
500 мл прясно мляко на стайна температура
250 мл газирана вода на стайна температура
1 пак суха мая (½ кубче жива)
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
100 г масло сладко по избор

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря във водата и захарта и се оставя за 15 минути да шупне. Разбиват се яйцата, млякото, газираната вода и солта. Към тях се добавя кашата с маята и брашното, като се бърка до получаването на гъста смес. Затопля се тигана или сача, на който ще се правят катмите и се намазва с масло. Пържат се по около минута от двете страни и се поднасят със сладко по избор.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.01.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.