Тутманичета със сирене


Други солени печива

Необходими продукти:

800 г брашно София Мел Класик
2 яйца
100 г масло
200 мл прясно мляко
200 мл кисело мляко
400 г сирене
1 прясна мая

Начин на приготвяне:

1. Маята се активира с лъжица захар и брашно. Добавя се в брашното.

2. Добавят се разбитите 1 цяло яйце, единия белтък,п рясното и кисело мляко и разтопеното масло.

3. Омества се тесто и се оставя за втаса. Втасалото тесто се разделя на шест топки.

4. Всяка топла се разточва на правоъгълник, намазва се с масло и се поръсва с натрошено сирене, като се навива на охлювче.

5. Втасват втори път, намазват се с разбит жълтък, олио и прясно мляко и се пекат на 190 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Михаил Костадинов от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.