


Усукан тутманик
Питки, Погачи и Други солени печива
Необходими продукти:
750 g брашно София Мел Баница
15 g сол
10 g /1,5 пак суха мая /
15 g кристална захар
470 ml хладка вода / за меко тесто/
За плънката
100 g кашкавал
200 g сирене
100 g масло
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и замесете меко тесто от всички продукти. Ако използвате миксер, месете 8 минути на бавни обороти и 4 минути на бързи. Покрийте тестото и го оставете на топло за 20 минути.
2. Разделете тестото на 4 топки и ги оставете да почиват 15-20 минути.
3. Всяка топка разточете на тънък лист (1-2 мм), намажете с масло и поръсете със смес от сирене и кашкавал. Подредете листите един върху друг с плънка между тях, като последният остава без плънка.
4. Леко разточете отгоре и нарежете на ленти (3-4 см). Усучете всяка лента и подредете в тава върху хартия за печене.
5. Намажете с масло, оставете да втасат за 40 минути и преди печене леко притиснете с вилица по дължина.
6. Печете с любов в загрята фурна на 190 ˚С за 26-28 минути (по желание с пара първите 2-3 минути).

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
