Усукан тутманик


Питки, Погачи и Други солени печива

Необходими продукти:

750 g брашно София Мел Баница
15 g сол
10 g /1,5 пак суха мая /
15 g кристална захар
470 ml хладка вода / за меко тесто/

За плънката
100 g кашкавал
200 g сирене
100 g масло

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и замесете меко тесто от всички продукти. Ако използвате миксер, месете 8 минути на бавни обороти и 4 минути на бързи. Покрийте тестото и го оставете на топло за 20 минути.
2. Разделете тестото на 4 топки и ги оставете да почиват 15-20 минути.
3. Всяка топка разточете на тънък лист (1-2 мм), намажете с масло и поръсете със смес от сирене и кашкавал. Подредете листите един върху друг с плънка между тях, като последният остава без плънка.
4. Леко разточете отгоре и нарежете на ленти (3-4 см). Усучете всяка лента и подредете в тава върху хартия за печене.
5. Намажете с масло, оставете да втасат за 40 минути и преди печене леко притиснете с вилица по дължина.
6. Печете с любов в загрята фурна на 190 ˚С за 26-28 минути (по желание с пара първите 2-3 минути).

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

12.03.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.